Aug 12, 2019 11:40:16 GMT -8 | via mobile

Edited Aug 13, 2019 20:27:03 GMT -8 by yamaryl
greggg Avatar
greggg wrote: Sept 26, 2020 20:41:50 GMT -8
I have been reading you people and counting my own problems I am thinking that these motherboard manufacturers think home builders are just western dolts. Maybe we should all turn to Gateway or Dell or ASUS store-bought computers for the near future.
justin Avatar
justin wrote: Sept 25, 2020 16:26:15 GMT -8
Hi,

My motherboard is aourus x299 gaming 9. My USB 3.1 Gen 2 Type 2 (red) not working is currently not working while the USB 3.1 gen 1 (blue) is working well. The gen 2 is able to provide the power but not showing up any connected devices on my windows.

kshipper Avatar
kshipper wrote: Sept 23, 2020 17:53:14 GMT -8
fredmarjo: I assume you created your bootable USB key of Windows was it? Using the Media Creation Tool? Just Google that if you are not sure what I am talking about. This method has never failed me.
fredmarjo Avatar
fredmarjo wrote: Sept 23, 2020 17:33:11 GMT -8
Hello, I just finished assembling the PC with a Z490 Vision D motherboard. When I put the bootable key in and press F12, I get a message telling me that the key USB is not detected. do you have an idea? Thanks for your help. Yours sincerely.
leal Avatar
leal wrote: Sept 22, 2020 18:45:53 GMT -8
I have a new Gigabyte Z490 UD AC. Is terrible to get Bios setup.
In the screen Ultra Durable I press F12 for boot menu, nothing happen.
I press Del for boot setup the same thing, screen is freezed.
I can not select boot device for windows installation, if
leal Avatar
leal wrote: Sept 22, 2020 18:40:35 GMT -8
Hello. A few days that a new Gigabyte desktop computer Z490 UD AC wifi. I can not install windows 10 because is terrible to setup the BIOS that get freeze when computer is turn on. If I press F12 for boot menu or del for boot stup, still freeze the screen.
colonelhop Avatar
colonelhop wrote: Sept 22, 2020 9:16:53 GMT -8
Madrow, contact Gigabyte support to ensure compatibility of SSD. Good luck
madrow Avatar
madrow wrote: Sept 22, 2020 4:38:51 GMT -8
the ssd compatibile to the laptop?
madrow Avatar
madrow wrote: Sept 22, 2020 4:38:43 GMT -8
guys can you help me?
i want to buy a aorus 7 laptop
www.newegg.com/global/il-en/p/N82E16834725083?Item=N82E16834725083
and the new aorus ssd www.amazon.com/gp/product/B07TJX83W2/ref=ox_sc_act_title_4?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1

the ssd comp
madrow Avatar
madrow wrote: Sept 22, 2020 4:38:05 GMT -8
guys can you help me?
i want to buy a aorus 7 laptop
www.newegg.com/global/il-en/p/N82E16834725083?Item=N82E16834725083
and the new aorus ssd www.amazon.com/gp/product/B07TJX83W2/ref=ox_sc_act_title_4?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1

the ssd comp
fredmarjo Avatar
fredmarjo wrote: Sept 21, 2020 6:04:17 GMT -8
If not, the plug format of the other motherboards corresponds to the description on page 28, item 9: D_LED1/D_LD2. Is this where I should connect the plug?

Thank you in advance for your help.

Yours sincerely,

Frédéric
fredmarjo Avatar
fredmarjo wrote: Sept 21, 2020 6:03:51 GMT -8
For a Gigabyte motherboard, the manual asks to connect the VDG plug to the motherboard. For ASUS, MBI and ASROCK the format of the plug is different.
I did not find a VDG connector on the vision D motherboard. Is this an error on my part?
fredmarjo Avatar
fredmarjo wrote: Sept 21, 2020 6:01:21 GMT -8
Hello

I finish the PC assembly with a Gigabyte Z490 vision D motherboard. I need to connect the power supply color management to the motherboard.
For a Gigabyte motherboard, the manual asks to connect the VDG plug to the motherboard. For ASUS, MBI and A
jaredftmfw Avatar
jaredftmfw wrote: Sept 21, 2020 5:12:24 GMT -8
Can someone help me? I have a ga-ab350m gaming 3 motherboard, and I bought a liquid cooler and fans. (darkflash tr240 and dr12 fans) The liquid coolers says that it needs a +5v pin definition as CF11. Can I put those items on my rig? Thanks for answering
leal Avatar
leal wrote: Sept 20, 2020 21:56:43 GMT -8
Hello,
To whom can help me. I have a new Z490 UD AC where on DRAM Led light
is on What this mean? An d the monitor does not get signal.
Thanks in advance.
Caridad
crispycat Avatar
crispycat wrote: Sept 20, 2020 14:55:27 GMT -8
I don't mean to be an annoyance, but could someone please take a look at this? forum.gigabyte.us/thread/10308/help-needed-urgently-aero-working
kshipper Avatar
kshipper wrote: Jul 4, 2020 12:22:58 GMT -8
I had that happen on a old FM2 board. I had to install a network card in a spare PCI slot. If you checked BIOS and it is enabled then from Windows check Device Manager to see if it detected. if it is, you can apply a driver otherwise it's new NiC time
denisjssmg Avatar
denisjssmg wrote: Jul 4, 2020 11:40:57 GMT -8
It used to work properly before...
denisjssmg Avatar
denisjssmg wrote: Jul 4, 2020 11:40:35 GMT -8
Hello. Can someone help me? My LAN has suddenly vanished from existence. I've already tried installing the AMD chipset newest driver, lan driver, clearing CMOS...It's a B450 Aorus M with F50 Firmware. Any suggestions?
kshipper Avatar
kshipper wrote: Jul 4, 2020 8:53:11 GMT -8
timate: There is a post by Colonelhop that deals with that...maybe have a search for it or send him a message or start a thread and he might see it =)
Full Reply