No New Posts X399 - ThreadRipper - 3 Viewing

1,742 posts
293 threads
Designare Ex on board NIC
by mwpowelllde Sept 22, 2020 7:21:40 GMT -8
mwpowelllde Avatar
No New Posts AM4 - 11 Viewing

AM4 chip set discussion: X370 & B350

10,674 posts
1,014 threads
AM4 ***BETA*** BIOS Thread (300/400 series)
by iuliug Sept 27, 2020 4:42:34 GMT -8
iuliug Avatar
Thread Announcement
Hammerbeard Avatar
new FAQ and Tips to Posting
Bookmark Falling Locked
12 replies
79,629 views
  last post by
Jun 20, 2020 11:51:05 GMT -8
potato Avatar
Thread Announcement
GIGABYTE - Matt Avatar
new AORUS Discord Channel!
Bookmark Falling Locked
0 replies
60,204 views
  last post by
Aug 14, 2018 9:13:46 GMT -8
GIGABYTE - Matt Avatar
Thread Announcement
GIGABYTE - Matt Avatar
new *** Mods Needed ***
Bookmark Falling Locked
0 replies
58,822 views
  last post by
Jun 7, 2017 21:59:44 GMT -8
GIGABYTE - Matt Avatar
Thread
zws Avatar
new "Invalid BIOS image" on AX370 gaming 5 motherboard
Bookmark Falling Locked
4 replies
2,951 views
  last post by
Sept 26, 2020 20:46:53 GMT -8
colonelhop Avatar
Thread
tinib Avatar
new Problems with Gigabyte GA-890GPA-UD3H (rev 2.0) AM3
Bookmark Falling Locked
1 reply
36 views
  last post by
Sept 26, 2020 20:33:39 GMT -8
colonelhop Avatar
Thread
stretch611 Avatar
new x570 UD will not POST after BIOS upgrade.
Bookmark Falling Locked
20 replies
754 views
  last post by
Sept 26, 2020 19:23:47 GMT -8
colonelhop Avatar
Thread
kshipper Avatar
new GIGABYTE B450M DS3H boot problems and solutions!
Bookmark Falling Locked
85 replies
11,935 views
  last post by
Sept 26, 2020 18:44:47 GMT -8
jetblack Avatar
Thread
trx4000 Avatar
new TRX40 Aorus Xtreme - NVMe RAID 10 with AIC?
Bookmark Falling Locked
10 replies
122 views
  last post by
Sept 26, 2020 10:40:54 GMT -8
trx4000 Avatar
Thread
GettinBetter Avatar
new TRX40 Aorus Master
Bookmark Falling Locked
3 replies
43 views
  last post by
Sept 26, 2020 10:30:56 GMT -8
misterj Avatar
Thread
anukku Avatar
new B550 AORUS PRO - worst motherboard ever!
Bookmark Falling Locked
6 replies
226 views
  last post by
Sept 26, 2020 9:46:44 GMT -8
colonelhop Avatar
Thread
timattrn Avatar
new Added two identical Corsair RGB DIMMs but no RGB
Bookmark Falling Locked
3 replies
81 views
  last post by
Sept 26, 2020 9:17:53 GMT -8
99wjtx Avatar
Thread
IRRITATED Avatar
new RGB Fusion update fail
Bookmark Falling Locked
16 replies
1,547 views
  last post by
Sept 26, 2020 7:32:47 GMT -8
IRRITATED Avatar
Thread
poutine Avatar
new Aorus Master won’t start
Bookmark Falling Locked
43 replies
2,932 views
  last post by
Sept 26, 2020 6:29:35 GMT -8
hibachirat Avatar
Thread
pierre Avatar
new New here - BIOS question
Bookmark Falling Locked
3 replies
64 views
  last post by
Sept 26, 2020 4:37:14 GMT -8
rocketmagnetuk Avatar
Thread
pega Avatar
new M.2 Problems with Aorus x570 Master
Bookmark Falling Locked
0 replies
26 views
  last post by
Sept 26, 2020 3:18:53 GMT -8
pega Avatar
Thread
lkramer Avatar
new Any newer BIOS revisions for the TRX40 Aorus Xtreme?
Bookmark Falling Locked
27 replies
1,071 views
  last post by
Sept 25, 2020 14:31:12 GMT -8
pvs Avatar
Thread
yikersisland Avatar
new on board Audio gone after restart please help
Bookmark Falling Locked
2 replies
113 views
  last post by
Sept 25, 2020 3:01:10 GMT -8
Guest Avatar
Thread
glennsmooth Avatar
new TRX40 DESIGNARE Sabrent Rocket 4.0 RAID OFFLINE :(
Bookmark Falling Locked
48 replies
482 views
  last post by
Sept 24, 2020 18:47:24 GMT -8
glennsmooth Avatar
Thread
dk10438 Avatar
new Bios loaded default settings when trying to overclock memory
Bookmark Falling Locked
4 replies
65 views
  last post by
Sept 24, 2020 13:02:53 GMT -8
colonelhop Avatar
Thread
greggg Avatar
new lost a hard drive
Bookmark Falling Locked
21 replies
495 views
  last post by
Sept 24, 2020 12:56:59 GMT -8
colonelhop Avatar
Thread
pipe Avatar
new B550M DS3H no post
Bookmark Falling Locked
1 reply
70 views
  last post by
Sept 24, 2020 9:51:16 GMT -8
kyn72 Avatar
Thread
kingisdead Avatar
new USB does not work after F30 flash
Bookmark Falling Locked
0 replies
37 views
  last post by
Sept 24, 2020 0:12:45 GMT -8
kingisdead Avatar
Thread
Guest Avatar
new X570 Master -- no power, then no post
Bookmark Falling Locked
2 replies
111 views
  last post by
Sept 23, 2020 16:09:45 GMT -8
hibachirat Avatar
Thread
misterj Avatar
new Any experience with BIOS F4k on TRX40 DESIGNARE?
Bookmark Falling Locked
19 replies
379 views
  last post by
Sept 23, 2020 15:53:27 GMT -8
pozzallo Avatar
Thread
99wjtx Avatar
new X570 Aorus Master, Ryzen 3400G and Thunderbolt
Bookmark Falling Locked
0 replies
58 views
  last post by
Sept 23, 2020 5:33:59 GMT -8
99wjtx Avatar
Thread
dk10438 Avatar
new Performance improvement with F10 bios?
Bookmark Falling Locked
0 replies
56 views
  last post by
Sept 22, 2020 20:49:07 GMT -8
dk10438 Avatar
Thread
mitzimoto Avatar
new PCIe wifi card only works when I hot plug it.
Bookmark Falling Locked
7 replies
171 views
  last post by
Sept 22, 2020 10:01:55 GMT -8
colonelhop Avatar
Thread
dreday78 Avatar
new Controlling ARGB on X470 Aorus Gaming 5 Wifi
Bookmark Falling Locked
1 reply
61 views
  last post by
Sept 21, 2020 20:48:20 GMT -8
colonelhop Avatar
Thread
robgio Avatar
new Aorus Xtreme X570 - Boot message
Bookmark Falling Locked
1 reply
83 views
  last post by
Sept 21, 2020 20:39:35 GMT -8
colonelhop Avatar
Thread
BeOS Avatar
new Booting Manjaro 20.1 (Gnome) on TRX40 Aorus Master
Bookmark Falling Locked
5 replies
106 views
  last post by
Sept 21, 2020 19:58:25 GMT -8
colonelhop Avatar

Legend

Thread Announcement Sticky Locked new New Poll Bookmark
greggg Avatar
greggg wrote: Sept 26, 2020 20:41:50 GMT -8
I have been reading you people and counting my own problems I am thinking that these motherboard manufacturers think home builders are just western dolts. Maybe we should all turn to Gateway or Dell or ASUS store-bought computers for the near future.
justin Avatar
justin wrote: Sept 25, 2020 16:26:15 GMT -8
Hi,

My motherboard is aourus x299 gaming 9. My USB 3.1 Gen 2 Type 2 (red) not working is currently not working while the USB 3.1 gen 1 (blue) is working well. The gen 2 is able to provide the power but not showing up any connected devices on my windows.

kshipper Avatar
kshipper wrote: Sept 23, 2020 17:53:14 GMT -8
fredmarjo: I assume you created your bootable USB key of Windows was it? Using the Media Creation Tool? Just Google that if you are not sure what I am talking about. This method has never failed me.
fredmarjo Avatar
fredmarjo wrote: Sept 23, 2020 17:33:11 GMT -8
Hello, I just finished assembling the PC with a Z490 Vision D motherboard. When I put the bootable key in and press F12, I get a message telling me that the key USB is not detected. do you have an idea? Thanks for your help. Yours sincerely.
leal Avatar
leal wrote: Sept 22, 2020 18:45:53 GMT -8
I have a new Gigabyte Z490 UD AC. Is terrible to get Bios setup.
In the screen Ultra Durable I press F12 for boot menu, nothing happen.
I press Del for boot setup the same thing, screen is freezed.
I can not select boot device for windows installation, if
leal Avatar
leal wrote: Sept 22, 2020 18:40:35 GMT -8
Hello. A few days that a new Gigabyte desktop computer Z490 UD AC wifi. I can not install windows 10 because is terrible to setup the BIOS that get freeze when computer is turn on. If I press F12 for boot menu or del for boot stup, still freeze the screen.
colonelhop Avatar
colonelhop wrote: Sept 22, 2020 9:16:53 GMT -8
Madrow, contact Gigabyte support to ensure compatibility of SSD. Good luck
madrow Avatar
madrow wrote: Sept 22, 2020 4:38:51 GMT -8
the ssd compatibile to the laptop?
madrow Avatar
madrow wrote: Sept 22, 2020 4:38:43 GMT -8
guys can you help me?
i want to buy a aorus 7 laptop
www.newegg.com/global/il-en/p/N82E16834725083?Item=N82E16834725083
and the new aorus ssd www.amazon.com/gp/product/B07TJX83W2/ref=ox_sc_act_title_4?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1

the ssd comp
madrow Avatar
madrow wrote: Sept 22, 2020 4:38:05 GMT -8
guys can you help me?
i want to buy a aorus 7 laptop
www.newegg.com/global/il-en/p/N82E16834725083?Item=N82E16834725083
and the new aorus ssd www.amazon.com/gp/product/B07TJX83W2/ref=ox_sc_act_title_4?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1

the ssd comp
fredmarjo Avatar
fredmarjo wrote: Sept 21, 2020 6:04:17 GMT -8
If not, the plug format of the other motherboards corresponds to the description on page 28, item 9: D_LED1/D_LD2. Is this where I should connect the plug?

Thank you in advance for your help.

Yours sincerely,

Frédéric
fredmarjo Avatar
fredmarjo wrote: Sept 21, 2020 6:03:51 GMT -8
For a Gigabyte motherboard, the manual asks to connect the VDG plug to the motherboard. For ASUS, MBI and ASROCK the format of the plug is different.
I did not find a VDG connector on the vision D motherboard. Is this an error on my part?
fredmarjo Avatar
fredmarjo wrote: Sept 21, 2020 6:01:21 GMT -8
Hello

I finish the PC assembly with a Gigabyte Z490 vision D motherboard. I need to connect the power supply color management to the motherboard.
For a Gigabyte motherboard, the manual asks to connect the VDG plug to the motherboard. For ASUS, MBI and A
jaredftmfw Avatar
jaredftmfw wrote: Sept 21, 2020 5:12:24 GMT -8
Can someone help me? I have a ga-ab350m gaming 3 motherboard, and I bought a liquid cooler and fans. (darkflash tr240 and dr12 fans) The liquid coolers says that it needs a +5v pin definition as CF11. Can I put those items on my rig? Thanks for answering
leal Avatar
leal wrote: Sept 20, 2020 21:56:43 GMT -8
Hello,
To whom can help me. I have a new Z490 UD AC where on DRAM Led light
is on What this mean? An d the monitor does not get signal.
Thanks in advance.
Caridad
crispycat Avatar
crispycat wrote: Sept 20, 2020 14:55:27 GMT -8
I don't mean to be an annoyance, but could someone please take a look at this? forum.gigabyte.us/thread/10308/help-needed-urgently-aero-working
kshipper Avatar
kshipper wrote: Jul 4, 2020 12:22:58 GMT -8
I had that happen on a old FM2 board. I had to install a network card in a spare PCI slot. If you checked BIOS and it is enabled then from Windows check Device Manager to see if it detected. if it is, you can apply a driver otherwise it's new NiC time
denisjssmg Avatar
denisjssmg wrote: Jul 4, 2020 11:40:57 GMT -8
It used to work properly before...
denisjssmg Avatar
denisjssmg wrote: Jul 4, 2020 11:40:35 GMT -8
Hello. Can someone help me? My LAN has suddenly vanished from existence. I've already tried installing the AMD chipset newest driver, lan driver, clearing CMOS...It's a B450 Aorus M with F50 Firmware. Any suggestions?
kshipper Avatar
kshipper wrote: Jul 4, 2020 8:53:11 GMT -8
timate: There is a post by Colonelhop that deals with that...maybe have a search for it or send him a message or start a thread and he might see it =)