Thread Announcement
Hammerbeard Avatar
new FAQ and Tips to Posting
Bookmark Falling Locked
10 replies
61,836 views
  last post by
Aug 16, 2019 0:15:09 GMT -8
hang9898 Avatar
Thread Announcement
GIGABYTE - Matt Avatar
new AORUS Discord Channel!
Bookmark Falling Locked
0 replies
46,122 views
  last post by
Aug 14, 2018 9:13:46 GMT -8
GIGABYTE - Matt Avatar
Thread Announcement
GIGABYTE - Matt Avatar
new *** Mods Needed ***
Bookmark Falling Locked
0 replies
46,325 views
  last post by
Jun 7, 2017 21:59:44 GMT -8
GIGABYTE - Matt Avatar
Thread
mart Avatar
new Is there a Thunderbolt PCIe for x99 Soc Force 1.0 ?
Bookmark Falling Locked
0 replies
57 views
  last post by
Mar 31, 2020 12:04:46 GMT -8
mart Avatar
Thread
daredevil Avatar
new X299 arous gaming 7 pro sound keep shutting down
Bookmark Falling Locked
1 reply
243 views
  last post by
Mar 26, 2020 4:34:44 GMT -8
MDK_pt Avatar
Thread
intender Avatar
intender Avatar
new X99 most recent bios list
Bookmark Falling Locked
0 replies
285 views
  last post by
Dec 22, 2019 15:13:35 GMT -8
intender Avatar
intender Avatar
Thread
rtxeon Avatar
new Xeon wont fit.
Bookmark Falling Locked
2 replies
522 views
  last post by
Nov 15, 2019 21:01:58 GMT -8
Guest Avatar
Thread
Guest Avatar
new Gigabyte Alpine Ridge REV "2.0"
Bookmark Falling Locked
0 replies
869 views
  last post by
Nov 5, 2019 23:13:13 GMT -8
Guest Avatar
Thread
egisracinskas Avatar
new New Motherboard X99-TF Is A Combination Of DDR3 And DDR4
Bookmark Falling Locked
0 replies
946 views
  last post by
Sept 26, 2019 17:00:38 GMT -8
egisracinskas Avatar
Thread
thorwine Avatar
new Gigabyte GA-X99P-SLI and Intel Optane SSD 9
Bookmark Falling Locked
0 replies
625 views
  last post by
Sept 8, 2019 7:03:09 GMT -8
thorwine Avatar
Thread
moto Avatar
new USB Passthrough
Bookmark Falling Locked
0 replies
862 views
  last post by
Jun 6, 2019 8:21:04 GMT -8
moto Avatar
Thread
rallievo Avatar
new LED Strips with X99 Ultra Gaming
Bookmark Falling Locked
0 replies
1,092 views
  last post by
Jan 22, 2019 7:18:03 GMT -8
rallievo Avatar
Thread
ZZWolf47 Avatar
new TPM Firmware Update Needed
Bookmark Falling Locked
23 replies
16,270 views
  last post by
Jan 7, 2019 9:53:00 GMT -8
Guest Avatar
Thread
Guest Avatar
new gigabyte x99 designare EX
Bookmark Falling Locked
1 reply
1,166 views
  last post by
Nov 26, 2018 22:46:45 GMT -8
shanep Avatar
Thread
ali0098 Avatar
new Speed CPU & Speed RAM is not displayed . EasyTune
Bookmark Falling Locked
0 replies
914 views
  last post by
Oct 31, 2018 7:28:22 GMT -8
ali0098 Avatar
Thread
kaku Avatar
new X99 Designare EX with GC-Alpine Ridge Thunderbolt 3 card
Bookmark Falling Locked
4 replies
2,628 views
  last post by
Oct 30, 2018 13:14:11 GMT -8
Guest Avatar
Thread
lisle Avatar
new X99 SLI board
Bookmark Falling Locked
8 replies
1,131 views
  last post by
Jul 14, 2018 7:31:53 GMT -8
Guest Avatar
Thread
Guest Avatar
new Can the M.2 and WiFi modules can be used at the same time
Bookmark Falling Locked
0 replies
952 views
  last post by
Jul 12, 2018 18:53:37 GMT -8
Guest Avatar
Thread
Chris R. Avatar
new Weird USB issues with Gigabyte X99 Phoenix SLI
Bookmark Falling Locked
3 replies
2,734 views
  last post by
Jun 28, 2018 2:09:20 GMT -8
theinternal Avatar
Thread
Guest Avatar
new x99 Designare BIOS Where to adjust hyperthreading and turbo?
Bookmark Falling Locked
0 replies
1,127 views
  last post by
Jun 16, 2018 8:26:52 GMT -8
Guest Avatar
Thread
joeventure Avatar
new X99-Gaming G1 WIFI sound stopped working after Win 10 1803
Bookmark Falling Locked
0 replies
1,011 views
  last post by
May 21, 2018 7:54:23 GMT -8
joeventure Avatar
Thread
farkleboy Avatar
new GA-X99P-SLI shutting down randomly
Bookmark Falling Locked
7 replies
1,705 views
  last post by
Mar 16, 2018 12:35:34 GMT -8
farkleboy Avatar
Thread
paulbradley Avatar
new X99p-SLI stopped after working for over a year
Bookmark Falling Locked
2 replies
1,307 views
  last post by
Mar 9, 2018 12:26:01 GMT -8
paulbradley Avatar
Thread
caldrenfitz Avatar
new X99 Desinare M.2 SSD compatibility
Bookmark Falling Locked
1 reply
1,265 views
  last post by
Mar 3, 2018 6:48:18 GMT -8
stdragon Avatar
Thread
czolo Avatar
new GA-X99-Gaming 5 + Xeon 1620v3 and only 120MHz bclk in EFI
Bookmark Falling Locked
0 replies
1,199 views
  last post by
Feb 10, 2018 4:31:07 GMT -8
czolo Avatar
Thread
brent Avatar
new Trouble with eternal boot cycling
Bookmark Falling Locked
1 reply
1,354 views
  last post by
Feb 1, 2018 9:18:24 GMT -8
ZZWolf47 Avatar
Thread
Guest Avatar
new Spectre bios update needed
Bookmark Falling Locked
1 reply
1,617 views
  last post by
Feb 1, 2018 9:02:13 GMT -8
ZZWolf47 Avatar
Thread
Guest Avatar
new X99P SLI
Bookmark Falling Locked
1 reply
1,214 views
  last post by
Feb 1, 2018 9:00:36 GMT -8
ZZWolf47 Avatar
Thread
nolan Avatar
new GA-X99-Ultra Gaming Rev. 1.1: Stopped POSTing [Solved]
Bookmark Falling Locked
2 replies
1,494 views
  last post by
Jan 12, 2018 22:51:10 GMT -8
nolan Avatar
Thread
daowace Avatar
new F8 boot menu not working & no secure boot option?
Bookmark Falling Locked
0 replies
1,716 views
  last post by
Dec 20, 2017 9:11:31 GMT -8
daowace Avatar

Legend

Thread Announcement Sticky Locked new New Poll Bookmark
kevinp Avatar
kevinp wrote: Apr 8, 2020 4:34:29 GMT -8
I have just upgraded my motherboard from a GA-Z77X-UPS TH to a Z390 Designare in order to continue to use my WD My Book Duo Thunderbolt HDD only to find it wont work. Gigabyte informed me Intel say it is not compatible.
jms667 Avatar
jms667 wrote: Apr 7, 2020 21:53:24 GMT -8
windforce
nivek Avatar
nivek wrote: Apr 7, 2020 18:48:37 GMT -8
I can't get Windows to load from USB on new system. This post is almost exactly what I am going through if anyone can assist. forum.gigabyte.us/thread/8006/happy-master-unable-install-windows?page=1&scrollTo=40860
renaissanceman Avatar
renaissanceman wrote: Apr 7, 2020 13:48:23 GMT -8
Can't overclock my 3900x on my new aorus master x570 any help would be wonderful!
kshipper Avatar
kshipper wrote: Apr 6, 2020 21:15:25 GMT -8
im2ys4u Oh man ...the 'Legacy Boot' option...yah for sure..older boot drive ...of course <coulda' had a V8 forehead smack>. Glad you figured it out! =)
im2ys4u Avatar
im2ys4u wrote: Apr 6, 2020 11:23:46 GMT -8
More here: forum.gigabyte.us/thread/9118/z390-aorus-master-recognizing-drive?page=1&scrollTo=40819
im2ys4u Avatar
im2ys4u wrote: Apr 6, 2020 11:23:41 GMT -8
kshipper - It had not occurred to me that I may have formatted that drive initially with BIOS instead of UEFI. As soon as I changed the boot option to Legacy, it worked.
kshipper Avatar
kshipper wrote: Apr 5, 2020 1:13:13 GMT -8
im2ys4u Do you think it has anything to do with this Quote> 1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4) The PCIEX4 slot shares bandwidth with the M2P connector. The PCIEX4 slot operates at up to x2 mode when a PCIe SSD is installed in the M2P connectr
bamainark Avatar
bamainark wrote: Apr 4, 2020 16:47:10 GMT -8
Yeah the Bios would be the place to look. I looked at the online manual but couldn't find anything either way.
philippexxi Avatar
philippexxi wrote: Apr 4, 2020 13:47:08 GMT -8
Thanks bamainark. I was told to check if the BIOS had support to boot from M.2 SSD, but I couldnt find any info about that so I was very unsure. Now that my M.2 have just been delivered to me I feel calm that im not wasting my money
bamainark Avatar
bamainark wrote: Apr 4, 2020 6:23:11 GMT -8
philippexxi: It appears since your m/b supports NVMe it should be able to boot to an NVMe drive.
philippexxi Avatar
philippexxi wrote: Apr 3, 2020 17:55:45 GMT -8
Is it posible to boot from a M.2 NVMe SSD with this motherboard: GA-970 Gaming rev1.1?
philippexxi Avatar
philippexxi wrote: Apr 3, 2020 17:53:49 GMT -8
Hi!
bigdave Avatar
bigdave wrote: Apr 3, 2020 7:55:54 GMT -8
im2sy4n, Review the responses on your post.
im2ys4u Avatar
im2ys4u wrote: Apr 2, 2020 9:33:02 GMT -8
The Gigabyte BIOS does not recognize that Intel PCIe drive as a drive at all, and doesn't give an option for me to boot from it.
im2ys4u Avatar
im2ys4u wrote: Apr 2, 2020 9:31:34 GMT -8
I must be missing something simple in BIOS or the motherboard setup itself, I think. Unless... they literally aren't compatible.
im2ys4u Avatar
im2ys4u wrote: Apr 2, 2020 9:30:49 GMT -8
Hmm. I have a full drive with things I don't want to reinstall, so reinstalling Windows is not ideal.
im2ys4u Avatar
im2ys4u wrote: Apr 2, 2020 9:29:47 GMT -8
kshipper, the message got split. Do you see the first part below it? I appreciate your assistance, but I think you're trying to solve a different problem. Let me know what you think.
kshipper Avatar
kshipper wrote: Apr 2, 2020 9:25:08 GMT -8
If you upgraded the mobo and you put the old NVMe drive into the new board and expected to boot? Sometimes it does but most of the time you get better results if you reinstall Win10..diff mobo ..diff chipset is my guess *
im2ys4u Avatar
im2ys4u wrote: Apr 2, 2020 9:12:18 GMT -8
old HD and Windows sees the drive, with all files intact.

I have tried everything I can think of to make it work. Please HELP!

Z390 Aorus Master
BIOS F10
i7-9700
16gbx4 Gskill 3600
2080 Super
Noctua D15